Bond In Motion: Brussels Expo belicht de voertuigen van 007

15 december 2022 - 14 mei 2023
Brussel

Fans van de beroemdste Britse spion, het personage dat we kennen als James Bond of Agent 007, kunnen hun hart ophalen in Brussels Expo: van 9 december tot 14 mei vindt daar de tentoonstelling Bond in Motion plaats.

Zoals de naam al doet vermoeden, belicht deze tentoonstelling enkele voertuigen die zijn gebruikt in de legendarische filmreeks, waarvan het eerste deel uitkwam in 1962 (Dr. No met wijlen Sean Connery). Zestig jaar en vijfentwintig films later kunnen de fans niet alleen auto's zien, maar ook motorfietsen, vliegtuigen, helikopters en zelfs onderzeeër-hovercraft.

Dat zou genoeg moeten zijn om ieders motor te laten draaien, maar er is meer: bezoekers kunnen enig inzicht krijgen in de Hollywood-magie. De tentoonstelling legt namelijk uit hoe verschillende speciale effecten in de films werden bereikt.

Bovendien biedt een speciale Engelse bar verfrissingen voor iedereen die zich niet geroerd voelt door de opwinding om in de wondere wereld van James Bond te stappen. Deze bar bevindt zich in het midden van de tentoonstelling, omringd door de vier verschillende zones van de tentoonstelling, gewijd aan lucht, aarde, zee en vuur.

Eén beroemde Belg viert zeker de komst van de Bond-tentoonstelling: Manneken Pis mag dan meer dan 4 eeuwen oud zijn, hij krijgt nog elk jaar nieuwe kleren. In 2022 hoort daar een speciale James Bond-outfit bij om toe te voegen aan zijn garderobe, die meer dan 1.000 outfits telt.

Als u Bond in Motion gaat bekijken in Brussels Expo, overweeg dan ook om het andere beroemde monument van Brussel te bezoeken, het Atomium, dat in 1958 werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling - slechts enkele jaren voor het debuut van Agent 007 op het witte doek!