Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde stelt tentoon in Antwerpen

14 september 2023 - 07 oktober 2023
Antwerpen

Momenteel kunt u een nieuwe tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde in de Tim Van Laere Gallery in Antwerpen gaan bewonderen.

Deze tentoonstelling, A Life in a Day, is opgebouwd rond een kortfilm van 17 minuten, gekoppeld aan opvallende sculpturen en tekeningen. Het geheel verkent Van de Veldes fictieve biografie als buitenschilder. Maar het is een droomwereld en de kunstenaar onderstreepte dat hij dat zo wil houden. Van schilderen in de vrije natuur zou hij bijvoorbeeld koude voeten kunnen krijgen, gaf Van de Velde zelf aan.

Het is het zoveelste alter ego dat Rinus voor zichzelf bedacht. De film toont ‘het interne proces van de kunstenaar’ en de galerie vraagt de toeschouwer daarin mee te gaan.

Het klinkt allemaal veelbelovend voor de jonge Belgische kunstenaar, geboren in 1983, met al tal van tentoontellingen in binnen- en buitenland op zijn naam. Zoals in het SMAK in Gent, het M HKA in Antwerpen en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in onze mooie hoofdstad, allemaal de moeite van het ontdekken waard, met of zonder Rinus.

Wist u dat de Leuvenaar bekend werd met hyperrealistische houtskooltekeningen?

Is er eigenlijk iets wat de man níét kan …?