20 jaar urban art in site LaVallée in Sint-Jans-Molenbeek

07 september 2023 - 30 september 2023
Brussel

Tot 30 september toont een Brussels kunstenaarscollectief op expo/event Twenty Years of Farm Prod. In Paint We Trust in LaVallée hoe het de voorbije 20 jaar urban art zag, beleefde en zich verbeeldde.

De scene van urban artiesten uit Brussel, elders in België en uit het buitenland heeft een intense ervaring voor het publiek in petto. Hoe beleven zij, in vriendschap en met passie, hun kunst en brengen ze die tot uiting? U komt erachter in een meeslepende reeks concerten, ateliers en rondleidingen. En dat allemaal gratis! 

Zowel de locatie als het event loont bijzonder de moeite. Het project LaVallée, genoemd naar de straat waar het zich bevindt in de Brusselse deelgemeente Sint-Jans-Molenbeek, is opgebouwd rond drie pijlers: werkruimtes, zaalverhuur en evenementenproductie. Op een voormalig industrieterrein leven uiteenlopende artiesten en 180 creatieve ondernemers (grafisch ontwerpers, beeldend kunstenaars, stylisten, journalisten, architecten …) samen en wisselen ze kennis, vaardigheden, netwerken en tools uit. Vijf zalen van in totaal 2.000 m² oppervlakte zijn het decor voor jaarlijks een honderdtal culturele, artistieke, feestelijke en sociale evenementen. Uiteraard organiseert LaVallée ook zelf, of in coproductie, in deze inspirerende omgeving een gevarieerd programma voor een divers publiek; denk maar aan de zomeraperitieven op vrijdag, de lokale markt, openluchtbioscoop, samenwerkingsverbanden met andere partners … 

Kom zelf genieten van bruisend Sint-Jans-Molenbeek.