14-18, en daarna?

21 September 2018 - 10 November 2019
Brussel

Vanaf 26 september pakt het Koninklijk Legermuseum uit met een tentoonstelling over een vaak doodgezwegen periode: de 'Roaring Twenties' of dolle jaren 20, die slechts voor een beperkt aantal mensen dol waren: de overgrote meerderheid snakte terug naar een normaal leven en wilde de ruïnes weer opbouwen.

'De Groote Oorlog Voorbij: 1918-1928' richt zich ook op de culturele, sociale en technologische revolutie in het decennium na de ondertekening van de wapenstilstand: jazz, radio, film, huishoudelijke apparaten, vervoer.

Die periode heeft ook minder fraaie kantjes. Nationalistische bewegingen steken opnieuw de kop op, de economische crisis sluimert voort, veel wonden zijn nog niet geheeld. Praktische informatie vindt u op deze website.

Een andere tentoonstelling, die als complementair kan worden beschouwd maar een ander perspectief toont, is ook gewijd aan de ontwrichting die het conflict met zich meebrengt. Ze loopt momenteel in 'La Fonderie', het Brussels Museum voor Arbeid en Industrie en heet 'Gender @ war' of 'De Groote Oorlog: voorbij de clichés'. Voor praktische informatie en een gedetailleerde voorstelling van de tentoonstelling kunt u terecht op deze website.