Wie is jouw favoriete Belgische auteur?

08/12/2020

December, een maand waarin we met z'n allen graag even eropuit trekken, de rust opzoeken, dingen ontdekken ... en op zoek gaan naar cadeautips. Waarom dan niet kiezen voor een goed boek, en liefst nog een uit een Belgische pen?

Onder de kerstboom misstaat een klein hoekje met kwaliteitsproducten ‘Made in Belgium’ nooit, met onze chocolade, onze bieren en … boeken van onze auteurs. Want wees maar zeker, van Aarlen over Brussel tot Oostende hoeft ons landje heus niet onder te doen voor de grotere landen, zeker niet voor wie houdt van literatuur in de brede zin van het woord.

En wie auteurs zegt, zegt avonturenverhalen, liefdesromans, misdaadromans, reisverslagen, essays en novellen, maar ook poëzie, strips, theaterstukken, kinder- en jeugdboeken ... Of het nu bekende of minder bekende, jonge of wat minder jonge auteurs, auteurs van nu of vroeger (of veel vroeger) zijn. Neem vóór 16 december deel aan onze enquête en laat ons weten wie jouw favoriete Belgische auteur is.

Inspiratie nodig? Aarzel dan niet om even een kijkje te nemen in onze rubriek ‘Kent u deze Belgen’. Daar doe je vast ideeën op.

Laten we ons tijdens de feestdagen ongebreideld onderdompelen in verhalen en laten we de schrijversschatten die ons land rijk is, en die vaak ook in andere talen zijn vertaald, met elkaar delen.