Trinkhall Museum in Luik opnieuw open

06/03/2020

Het vroegere museum MAD in het park Avroy, gewijd aan kunst van mentaal gehandicapten, is volledig gerenoveerd. Het gaat opnieuw open op 20 maart.

Het nieuwe gebouw is een creatie van architectenbureau Beguin-Massart. Het is afgedekt met een lichtjes afgerond soort net van melkglas ‘en staat als een lantaarn in het hart van Luik’, zoals de ontwerpers zeggen.

Ruim 3.000 kunstwerken uit de hele wereld van voornamelijk artiesten met een mentale handicap staan opgesteld in dit nieuwe schrijn met een tentoonstellingsoppervlakte van meer dan 600 m² tegenover 100 m² vroeger. Naast de internationale Créahm-collectie zijn er een boekhandel, een documentatiecentrum, een trefpunt dat ook voor pedagogische activiteiten geschikt is en niet te vergeten het café-restaurant met terras aan het park Avroy.

De activiteiten in Trinkhall staan in het teken van jaarthema’s. Het eerste seizoen draait alles om ‘gezichten’, uitgebeeld door de wellicht overrompelend intense collectie. Elk seizoen zijn er in het nieuwe museum concerten, videoprojecties, shows of performances gepland.

Nadere info op Trinkhall Museum.