Stromae steelt de show, nog voor zijn terugkeer op het podium

22/12/2021

De grote comeback van Stromae. Ja, hij staat terug in de spotlights. En zijn promotiecampagne voerde hij in Amerikaanse en Franse tv-studio’s, met verrassende en schitterende vertolkingen van nummers uit zijn nieuwe album Multitude.

In de eerste plaats trok hij de aandacht tijdens The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, waar hij optrad met Nicole Kidman en Ursula Corbero (La casa de papel).

Eerst zijn look: wit overhemd met volantkraag, zwart lint en het haar in twee dotjes. De scène lijkt te zijn opgenomen op een draaimolen, wat in contrast staat met de boodschap van het liedje. Tijdens zijn optreden, omringd door dansers, mengt Stromae soberheid, originaliteit, lichtvoetigheid en kracht van de boodschap op een ritme dat hem eigen is. Een mix van Zuid-Amerikaanse cumbia en electro.

De Meester stuntte live op de nieuwsset van de Franse tv-zender TF1. Toen de journaliste hem sprak over de jaren dat hij niet lekker in zijn vel zat, hief Stromae, met pak, das en een stalen gezicht, als antwoord “l’Enfer” aan, uit zijn toekomstige album Multitude. Stromae ten voeten uit. Naast de release van zijn nieuwe album in maart aanstaande, kondigde hij aan vanaf februari 2022 weer te gaan optreden in Brussel, Parijs en Amsterdam.

En omdat muziek ook over festivals gaat, staat hij in juni op Werchter en in juli op het Ardentes-festival in Luik. Eens te meer is hij Formidabel!

Zoals muzieksterren Sting in 2018 en Florent Pagny in 2020 viel Stromae het erevoorzitterschap van de Victoires de la Musique 2022 te beurt.

Negen jaar na zijn laatste werk, Racine carrée, verheugen wij ons op de ‘viering van hem die viert wie niet vieren’. En om de zanger terug te zien die zo goed weet hoe hij ons moet laten dansen én nadenken.

En kijk onder het wachten naar de video van Stromae’s optreden op NBC   en TF1