Streetart heeft Vlaanderen ingepalmd

26/06/2020

Op muren en monumenten, in straten en parken, streetart heeft in onnoemelijk veel gedaanten de hele wereld ingepalmd en kleurt nu ook onze steden.

Deze artistieke golf is eveneens over Vlaanderen gerold en levert prachtige staaltjes van straatkunst op. 

Om er maar enkele te noemen: in Oostende kunt u de ruim 70 kunstwerken bewonderen van de bemanning van The Crystal Ship, dat elk jaar in de stad aanmeert met artiesten uit alle windstreken aan boord. Vanuit de trein tussen de stations Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal en in de stad zelf merkt u talrijke kunstwerken op. In Hasselt kunt u wandelen of fietsen langs een traject met ruim 80 indrukwekkende muurschilderingen. In het kader van het project Mechelen Wall mochten op initiatief van Gijs Vanhee tien artiesten zich komen uitleven in het stadscentrum. Hun 10 prachtige muurschilderingen zijn er nu te bewonderen langs een wandelparcours. En loop in Gent zeker ’s onder meer door het bekende Graffitistraatje en ontdek er het werk van talrijke internationaal bekende artiesten als Roa of Bué The Warrior.

Op de website van de bezochte steden vindt u extra info, zoals allerlei uitgestippelde wandeltrajecten waar u dergelijke kunstwerken kunt ontdekken.