Release van de animatiefilm “De Smurfen en het Verloren Dorp”

07/04/2017

Onze Belgische smurfjes beginnen aan een nieuw avontuur! Producent Jordan Kerner nam twee uitstekende initiatieven. Ten eerste maakte hij dit keer op-en-top een animatiefilm, zonder echte beelden. Ten tweede grijpt hij terug naar de originele geest uit de albums van Peyo.

De twee eerste films gingen over onze lieve smurfen. Acteurs van vlees en bloed wisselden af met computerbeelden, wat veraf stond van het universum dat Peyo had gecreëerd …  De derde film neemt een nieuwe start en heeft niets meer te maken met zijn voorgangers! Dit keer wordt het een animatiefilm die beter is afgestemd op de wereld van het Belgische talent Peyo. Er zitten ook enorm veel verwijzingen in naar zijn schitterende albums. “De Smurfen en het Verloren Dorp roept ook de vraag op die alle fans van het werk van Peyo in de ban houdt: Waarom is Smurfin het enige meisje in het paddenstoelendorp?

De smurfen zijn reuzepopulair over de hele wereld. België en zijn inwoners zijn er trots op. Trouwens, enkele weken terug  gebruikten de VN, UNICEF en de Fondation des Nations Unies onze blauwe schepseltjes voor een bewustmakingscampagne over duurzame ontwikkeling. De VN hoopt dat die miljoenen jongeren en hun familie ertoe zal aanzetten de armoede te bestrijden, de ongelijkheid terug te dringen en onze planeet te beschermen. Om maar te zeggen dat de smurfen niet alleen wereldwijd voor amusement zorgen, maar ook om een en ander in beweging te zetten.