Project Stay At Home Museum schot in de roos!

29/05/2020

Half maart gingen de grenzen én de musea dicht … Maar kunstfanaten kunnen bepaalde werken blijven bewonderen, tot hun groot jolijt.

De lockdown door de coronacrisis bracht Toerisme Vlaanderen en verscheidene musea op het idee samen Stay At Home Museum te organiseren, virtuele rondleidingen door Vlaamse topmusea. Bezoekers konden de grote Vlaamse schilders als Van Eyck, Bruegel en Rubens zo blijven bewonderen. Na de rondleiding hield een kunstexpert een vragenuurtje. De afleveringen staan nog altijd op YouTube, mét gebarentaal en ondertiteling in verschillende talen.

Stay At Home Museum mag je gerust een daverend succes noemen. De eerste twee afleveringen zijn ruim 330.000 keer bekeken in bijna 40 landen. In totaal 2,5 miljoen kunstliefhebbers keken naar Stay At Home Museum.

De BBC riep het zelfs uit tot beste entertainment tijdens de lockdown en de Amerikaanse tv-zender CNN nam een van de rondleidingen op in zijn reportages. Vanaf nu staan ze ook in het vaste aanbod van vrt.nu en in het Archief voor Onderwijs. Als u van kunst houdt, moet u dus zeker op deze link klikken en zelf ’s gaan kijken.