Lous and The Yakuza a belovende talent

18/08/2022

In 2021 al maakte ze veel indruk in het tijdschrift Forbes als een van de meest belovende talenten van de Europese scene. Dit jaar bestormt ze ronduit de stadions. In het voorprogramma van Coldplay, Alycia Keys en Gorillaz.

Haar eerste album, Gore, uit 2020 kreeg naast het Belgische het Franse en Italiaanse publiek mee. Haar stijl, een beetje rap, soul en klassieke literatuur, slaat aan. Ze snijdt persoonlijke thema’s aan, waar jongeren (en iets minder jongeren) mee bezig zijn. Ze heeft bijna 40 miljoen views op YouTube. Haar droom werd werkelijkheid toen ze het voorprogramma mocht verzorgen van Coldplay, eerst in het Stade de France en onlangs in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, waar letterlijk 200.000 toeschouwers vier avonden lang in haar ban raakten. Een prachtgelegenheid om een heel breed publiek te bereiken.

Half juni deed ze in het Antwerpse Sportpaleis het voorprogramma van Alicia Keys, die ze vergezelt op haar Europese en Amerikaanse tournees.

In juli stond ze ook in Werchter en in augustus is ze op tournee in de Verenigde Staten. Haar optredens in zowel New York, San Francisco als Los Angeles zijn zo goed als uitverkocht. En te bedenken dat ze tussendoor werkt aan een langverwacht tweede album, dat normaal eind dit jaar uitkomt. Deze amper 26-jarige artieste zit niet stil dezer dagen.

Ongetwijfeld horen we nog van onze talentvolle rapster en schrijver-componiste die ook al modeshows liep voor Louis Vuitton en Chloé.