Komische dramareeks Callboys schittert op FIPA-festival in Biarritz

03/02/2017

'Callboys', de nieuwe komische reeks van regisseur en scenarist Jan Eelen, heeft in het Franse Biarritz de prijs voor Beste Acteur gewonnen op de 30e editie van het Festival international de Programmes audiovisuels (FIPA). Dat is een van de meest prestigieuze festivals voor tv-programma’s ter wereld. Uitzonderlijk mochten de vier hoofdrolspelers de onderscheiding delen.

De drie bevriende gigolo’s Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) zijn dagelijks te gast in het universum van een vrouw die ze naar best vermogen moeten bevredigen. Ze leveren tegen betaling mannelijk gezelschap met net dat tikkeltje meer. Randy Paret (Bart Hollanders) is doeal van dienst. De vier hebben een website, een vennootschap en een gepimpte kantoorruimte. Randy beantwoordt er de telefoon, vult er de magen en maakt de toiletten schoon. De vier geloven zo sterk in de kracht van hun merk dat ze besluiten om met hun bedrijfje te gaan diversifiëren en merchandising op de markt te brengen. Maar in de galop van overmoed en testosteron worden de haarscheurtjes in de groep al snel onoverbrugbare kloven.

De zevendelige reeks was ook genomineerd voor de FIPA d'Or voor Beste Serie en de prijzen voor Beste Regisseur, Beste Scenario en Beste Soundtrack. Twee afleveringen werden op het festival vertoond.

De reeks is een coproductie van productiehuis FBO/Woestijnvis, aanbieder van analoge en digitale tv Telenet en tv-zender Vier, waar ze in het najaar van 2016 veel succes oogstte.