Joachim Lafosse met Les Intranquilles naar Cannes

21/06/2021

De Brusselse regisseur Joachim Lafosse neemt met Les Intranquilles deel aan de competitie van het filmfestival van Cannes 2021. Onze landgenoot zegt erg trots te zijn dat hij kan meedingen naar de Gouden Palm, met een van de 24 geselecteerde inzendingen uit zowat 2.000. Het grote treffen van de 7e kunst vindt plaats van 6 tot 17 juli in de Franse badstad.

Met Les Intranquilles, een productie van Stenola Productions met de steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel van de Federatie Wallonië-Brussel, is Joachim Lafosse toe aan zijn negende langspeelfilm en zijn vierde productie op Cannes. Eerder al drukte de filmmaker herhaaldelijk zijn stempel op de Croisette. In 2012 was dat met A Perdre la Raison voor het onderdeel Un Certain Regard, dat Emilie Dequenne een prijs voor de beste vrouwelijke vertolking opleverde. Twee keer werd hij geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs, met Elève libre in 2008 en L’Economie du Couple in 2016.

In het intieme drama onder spanning Les Intranquilles spelen Leïla Bekhti en Damien Bonnard de ouders van een zevenjarig jongetje in een liefdevol gezin dat probeert om te gaan met manische depressie. Ondanks zijn bipolaire stoornis probeert Damien samen te leven met Leïla, wetende dat hij haar misschien nooit zal kunnen geven wat ze verlangt.

De film wordt eind oktober 2021 in de zalen verwacht.