James Ensorhuis straalt als nooit tevoren

29/07/2020

Het wat stoffige James Ensorhuis is helemaal vernieuwd en uitgebreid met het kwalitatief hoogstaande interactieve belevingscentrum. Een hulde aan de wereldberoemde symbolist uit Oostende.

Wie zich wil verdiepen in enkele unieke werken, de leefwereld en de denkwijze van James Ensor (1860-1949) kan terecht in het volledig vernieuwde en uitgebreide interactieve belevingscentrum op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Van Iseghemlaan in Oostende. Het complex is opgewaardeerd. Het bestaat uit drie panden: de oude woning en atelier, het hoekhuis waar vroeger een reisbureau was gevestigd en nog een deel van een achterliggend gebouw.

 

Wat zijn zoal de belangrijkste troeven? In de eerste plaats verhoogt het belevingsgedeelte de capaciteit met 690 m². De inzet van multimedia, een sterke gerichtheid op internationale gasten, een oordeelkundig uitgestippeld bezoekersparcours, een vlotte toegankelijkheid voor rolstoelpatiënten, een gezinsvriendelijke omgeving. Voor doven en slechthorenden is een tekstversie van de audiogids beschikbaar terwijl blinden en slechtzienden niets hoeven te missen dankzij een audiodescriptie. Naast een interactieve kaart die aangeeft waar ter wereld welk werk hangt  zijn uiteraard de klassieke maskers, poppen en piano van de partij.

Vijf zalen zoomen elk in op één specifiek thema. Achtereenvolgens een inleiding tot de wereld van Ensor, de interieurs, Ensors openbare leven, zijn kritiek en tot slot zijn maskers en vreemde personages.

Op www.ensor.be kunt u uw bezoek reserveren.