‘Hoe zal ik het zeggen?’ wint Emmy-award

30/11/2018

Het programma van de Vlaamse commerciële zender VTM heeft een internationale Emmy-award gewonnen in de categorie 'non-scripted entertainment'.

Het is al de 3e Emmy voor Tim Van Aelst. Met zijn productiehuis Shelter won hij de prestigieuze televisieprijs al eens voor de programma’s ‘Benidorm bastards’ in 2011 en ‘Wat als?’ in 2014. In 2017 kaapte het VRT-programma ‘Sorry voor alles’ ook al een Emmy weg. Al die successen onderstrepen de kwaliteit van de Belgische televisiemakers.

‘Hoe zal ik het zeggen?’ versloeg ‘MasterChef Australia’, ‘Top Chef Mexico’ en het Thaise ‘The Mask Singer’. In het programma brengt presentator Jens Dendoncker op een originele manier boodschappen over aan nietsvermoedende mensen. Het format is momenteel al verkocht aan 8 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ondertussen zendt VTM het 2e seizoen uit.

Eerder won ‘Hoe zal ik het zeggen?’ ook al een 'GOLD Award' op het WorldMediaFestival in Hamburg in de categorie ‘Entertainment: Comedy’ en werd het uitgeroepen tot ‘beste nieuwe comedyformat 'op de internationale tv-beurs MipTV in Cannes.