Hergé is de komende maanden alomtegenwoordig

10/10/2016

Hergé, de schepper van Kuifje, is de komende maanden niet meer weg te branden uit de actualiteit. Zo heeft er een grootscheepse tentoonstelling over Hergé plaats in de Galeries nationales du Grand Palais in Parijs. Verder werd een tekening van de Belgische striptekenaar voor een recordbedrag verkocht in Hongkong. Ten slotte opende in Brussel een nieuwe Kuifje-galerij die unieke collectiestukken verkoopt.

De tentoonstelling in Parijs brengt een mooi overzicht van Kuifje en zijn geestelijke vader Georges Remi, alias Hergé. Tal van originele tekeningen en reclamewerk van zijn hand worden er aan het publiek voorgesteld. De tekeningen zijn verspreid over drie verdiepingen en worden op een originele manier tentoongesteld. Zo is er een model van het kasteel Molensloot en een model van de raket waarmee Kuifje en zijn bont gezelschap naar de maan reisde.

Verder leverde een tekening van Hergé 967.279 euro op tijdens een veiling in Hongkong. Dat is een recordbedrag voor een origineel werk van de Belgische striptekenaar. De afbeelding geeft de belangrijkste personages uit de stripreeks van Kuifje weer. Hergé maakte de tekening op papier met potlood en Chinese inkt. Op dezelfde veiling werden er ook tien postkaarten geveild voor een bedrag van 223.307 euro.

Tot slot opende een nieuwe galerij haar deuren op de Brusselse Grote Zavel met unieke collectiestukken van Kuifje. Verzamelaars kunnen er onder meer lithografieën en unieke beeldhouwwerken kopen. De kunstwerken worden vervaardigd door Europese of Belgische ambachtslui. De galerij biedt bovendien nooit meer dan 77 collectiestukken te koop aan, de leeftijd van Hergé bij zijn overlijden. Verder heeft de galerij ook een bibliotheek met boeken en stripverhalen in verschillende talen. Ware Kuifje-liefhebbers kunnen er terecht van dinsdag tot zondag.