Een maand lang Stripfeest in Brussel

07/09/2021

Klaar voor een vier weken durend stripavontuur over heel Brussel? Van 10 september tot 10 oktober is het woord in onze hoofdstad aan de papieren helden uit de hele wereld: tentoonstellingen, workshops, lezingen, signeersessies, rondleidingen, spelletjes en de uitreiking van de Atomiumprijzen voor het Stripverhaal.

De 10e verjaardag in 2020 moest worden uitgesteld, dus hebben de organisatoren besloten er dit jaar volop tegenaan te gaan. Ze spreiden de activiteiten over een langere tijd en vermijden zo dichte drommen bezoekers.

Het Stripfeest zoomt in op Zuid-Korea, zowel om de 120e verjaardag van zijn diplomatieke betrekkingen met België te vieren als om ruchtbaarheid te geven aan het fascinerende stripuniversum van een van de eerste landen ter wereld waar strips werden gemaakt. In 1909 zijn de eerste manhwas (Koreaans voor strips) verschenen in Zuid-Korea. Ze zijn vandaag geëvolueerd tot Webtoons of digitale strips die verticaal gelezen worden op een smartphone.

Corto Maltese zelf nodigt u uit op het spektakel, op een affiche ontworpen door Bastien Vivès. We zien er de beroemde held van Hugo Pratt, samen met scenarist Martin Quenehen.

Alle nadere info over het evenement staat op de site.

En ziet u geen kans om naar Brussel te komen, beluister dan de podcast over een rondje België in strips en bekijk de foto’s.