Drie sterren voor Train World

31/03/2016

Train World, dat in september vorig jaar opende, doet zijn intrede in de editie van de Groene Michelingids van 2016, de gerenommeerde toeristische gids.

Train World is bekroond met drie sterren, de hoogste waardering toegekend door de gids, en is nu één van de tien beste bezienswaardigheden die te bezoeken zijn tijdens een weekend in Brussel, evenals drie andere attracties in de top 10: de Grote Markt, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en het Jubelparkmuseum.

De Michelingids stelt voor elk van de opgenomen locaties, in aanvulling met praktische en culturele informatie, een selectie voor van toeristische attracties en interessante regionale activiteiten, ingedeeld in functie van de bekende Michelin-sterren: een ster voor “interessant”, twee sterren voor “verdienstelijke omweg” en drie sterren voor “de moeite waard”.

Train World, het museum van de NMBS dat gehuisvest is in het station van Schaarbeek, is volledig gewijd aan de treinen, met inbegrip van oude locomotieven. Een project dat zinvol is in ons land dat de thuisbasis is van de oudste spoorlijn in Europa, ingehuldigd in 1835 en liggend tussen Brussel en Mechelen.

Onder de objecten die gepresenteerd worden aan het publiek en die vooral voortkomen uit de collectie die de NMBS opgestapeld heeft op vijf opslagplaatsen gedurende vele jaren, is bijvoorbeeld het “Waasland”, een locomotief van 1842 waarvoor men een deel van de muur van perron nummer 1 van het station van Brussel-Noord moest neerhalen om hem in het museum te krijgen.

Ook op Trip Advisor heeft Train World de top 10 behaald van alle 325 attracties samen die aanbevolen worden in Brussel en de derde plaats op de lijst van de te bezoeken musea in Brussel.