Drie steden, drie musea

30/04/2020

Ontdek drie Belgische musea op een aparte manier. Ze hebben alle minstens één ding gemeen … ze gaan digitaal. U hoeft er zelfs niet voor uit uw kot.

Enerzijds dompelt Museum Vleeshuis in Antwerpen u onder in zeshonderd jaar muziek en dans, anderzijds neemt het u mee naar het universum van muzikant Wannes Van de Velde en gunt het u een blik op het indrukwekkende dakgebinte op de vijfde verdieping. En dat alles online! De museumcollectie telt ruim 3.500 muziekgerelateerde voorwerpen. Er zijn muziekinstrumenten, partituren, schilderijen en tal van andere bezienswaardigheden. Nu de concerten geschrapt zijn, heeft het museum voor playlists op Spotify gezorgd.

Er nooit aan gedacht een voet te zetten in de Brusselse ondergrond en al helemaal niet van in uw zetel? In het Riolenmuseum is die ongewone uitstap mogelijk. Het riolennetwerk van het Brussels Gewest is enorm – het telt liefst 1.900 km vertakkingen. Afspraak hier om in de buik van Brussel op verkenning te gaan.

La Boverie in Luik stelt voor samen het werk van Monet, Picasso of Magritte te ontdekken, virtueel. Het museum neemt u eveneens mee op reis naar de periode vanaf de 16e eeuw tot nu. Ga er vast ’s naartoe.