De Smurfen bestaan 60 jaar en veroveren Brussel

15/06/2018

Een met Smurfen beschilderd vliegtuig, een interactieve tentoonstelling en een Smurfenfresco: Brussel staat momenteel helemaal in het teken van het 60-jarige jubileum van de blauwe wezentjes.

De Aerosmurf is het vijfde vliegtuig van Brussels Airlines dat versierd is met bekende Belgische iconen. Op het toestel zie je Smurfin als kapitein met Grote Smurf als copiloot. Het design bevat nog andere Belgische details zoals Muzieksmurf die saxofoon speelt. Dat instrument is namelijk uitgevonden door een Belg. Binnenin leiden Smurfenvoetstappen de reizigers naar hun plaats terwijl er aangepaste muziek te horen is.

Wie alles over De Smurfen wil te weten komen, kan nog tot 2 september 2018 in Brussels Expo Het Smurfenavontuur bezoeken. Wanneer je deze tentoonstelling betreedt, waan je je helemaal in het prachtige smurfenbos vol verrassingen. Over een hangbrug de rivier oversteken om tot bij het Smurfendorp te komen is een van de obstakels die echte Smurfen geen angst aanjagen. Eens in het dorp merk je pas echt wat het is om zo klein te zijn. Het paddenstoelenhuisje van Grote Smurf lijkt wel levensecht! Ga vervolgens een kijkje nemen in de kooi van Gargamel of praat met de Smurfen uit het dorp. De Smurfen nemen ook hun verantwoordelijkheid om onze blauwe planeet te beschermen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties zitten verscholen op verschillende plaatsen in het Smurfendorp en brengen zo een educatieve boodschap.

Krijg je maar niet genoeg van de Smurfen? Overnacht in het Hilton Hotel in Brussel waar je ontvangen wordt onder een groot Smurfenfresco. Deze muurschildering toont Smurfen die hun dagelijkse activiteiten uitvoeren, maar je kan er ook Belgische symbolen op ontdekken, zoals het Atomium en wafels.

Kom langs en maak kennis met onze sympathieke, blauwe dwergjes!