Carmien Michels zegeviert op EK poetry slam

27/11/2016

De Belgische dichtster Carmien Michels heeft het EK poetry slam naar haar hand gezet. In haar thuisstad Leuven veroverde ze de harten van de jury met haar voorgedragen gedichten.

Voor de tweede keer organiseerde de vzw Creatief Schrijven het Europese kampioenschap poetry slam in Leuven. Twintig dichters namen het tegen elkaar op in een poëzieslag over het thema ‘utopia', waarbij niet alleen de gedichten zelf, maar ook de voordracht ervan centraal staat. Uiteindelijk viel de internationale jury massaal voor de woordkunst van de Belgische Carmien Michels. De publieksprijs ging dan weer naar de Hongaar Bence Bárány.

Carmien Michels mag ons land nu ook op het wereldkampioenschap poetry slam in Parijs vertegenwoordigen. De Leuvense dichtster volgde de opleiding Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, maar nog voor ze afstudeerde, nam haar carrière een steile vlucht. Met haar debuutroman ‘We zijn water’ haalde ze bijvoorbeeld de shortlists van de Debuutprijs en de Bronzen Uil en tussendoor zette ze een eerste keer de Belgische titel poetry slam op haar palmares.