Brugge houdt haar vierde triënnale

02/05/2024

Dit jaar organiseert Brugge voor de vierde keer haar triënnale, met hedendaagse kunst en architectuur opgesteld over de hele pittoreske stad.

Dit jaar kreeg de triënnale de optimistische titel Spaces of Possibility mee. Ze ‘verkent het verborgen potentieel van de stad’ en houdt tegelijk verandering en duurzaamheid in de gaten. Ook rijst de vraag ‘hoe kunnen hedendaagse kunst en architectuur een nieuw kader voor deze processen scheppen?’

Laat kunstenaars als Adrien Tirtiaux of de groep Traumnovelle uit Brussel (Belgische architecten te midden van een boeiende en veelbelovende internationale groep kunstenaars en architecten die tentoonstellen in het Venetië van het Noorden) die vraag maar beantwoorden. Tenzij van de kijker zelf het antwoord wordt verwacht?

U kunt deelnemen aan rondleidingen, in groep of alleen. Wie echt avontuurlijk is aangelegd heeft misschien genoeg aan een handig interactief stadsplan, online beschikbaar in allerlei formaten en gratis te downloaden. De aandachtige kijker merkt op het plan dat één installatie niet in Brugge staat maar op het strand van Zeebrugge, iets noordelijker.