Black Box Revelation brengt nieuw album uit

06/04/2023

De Belgische rockers Black Box Revelation zijn terug met Poetic Rivals, hun nieuwste album.

Het duo, bestaande uit Jan Paternoster en Dries Van Dijck, veroverde België stormenderhand met hun debuut Set Your Head on Fire (2007), en hun nieuwste werk bewijst dat ze nog steeds aan de top staan.

Hun blues-rockroots zijn overal op dit album terug te vinden, met hardrockende drums en consequent overstuurde gitaren, zelfs op het nummer Losing A Friend, dat zich sonisch onderscheidt van de rest van het album.

Dat geldt ook voor het titelnummer Poetic Rivals, waarop de band de blues brengt in vorm, stijl en inhoud.

De rock-and-roll veteranen nemen hun album mee op tournee en beloven een hele reeks concerten in alle regio's van België, dus hou zeker hun komende shows in de gaten als je in het land bent.

Paternoster en Van Dijck zijn een begrip geworden in de Belgische muziekwereld, en met reden. Hun nieuwste plaat is een uitstekende voortzetting van een reeds indrukwekkende carrière.

Wist je dat die carrière begon toen ze nog tieners waren? Dries, die twee jaar jonger is dan Jan, was pas 14 toen de band de tweede plaats behaalde in Humo's Rock Rally, een tweejaarlijkse rockbandwedstrijd van het Belgische magazine Humo.

Als je interesse gewekt is, kan je Poetic Rivals van Black Box Revelation hier beluisteren.