Belgische film aan de top van de Amerikaanse kassa

18/12/2020

De film ‘Bad Boys for Life’, geregisseerd door de Belgen Adil El Arbi en Bilall Fallah, eindigt bovenaan de box office in de Verenigde Staten. De productie bracht de acteurs Will Smith en Martin Lawrence terug samen op het doek. Een groot succes zo blijkt, de actiekomedie bracht al 200 miljoen dollar op.

 

De film is het vervolg op de misdaadsaga Bad Boys uit 1995 en Bad Boys 2 uit 2003. 17 jaar na de tweede film komen de twee kameraden terug samen in de laatste productie. Deze keer komt de zoon van een overleden gangster vrij na een gewelddadige ontsnapping uit een Mexicaanse gevangenis. Hij zweert zijn vader te wreken en de stad Miami in handen te nemen. Spanning verzekerd voor de toeschouwers! De twee Marokkaanse filmmakers uit Antwerpen schuwen het geweld in de film niet: achtervolgingen, schietpartijen, explosies, … en dit met prachtige beelden van Miami.

‘Bad Boys for Life’ onderscheidt zich duidelijk van eerdere producties van Arbi en Fallah: ‘Image’ in 2014, ‘Black’ in 2015 en ‘Patser’ in 2018. Films over delinquentie in Brussel. Vooral ‘Black’ trok de aandacht door een aantal gewelddadige en expliciete scènes. Het is gewijd aan twee bendes uit de Brusselse voorsteden, de Zwarte Bronx en 1080, die een genadeloze strijd voeren en waarvan de cast grotendeels bestaat uit jonge niet-professionele actoren.

Met ‘Bad Boys for Life’ zijn ze ver verwijderd van hun eerste producties. Hier staan de jonge Vlaamse filmmakers aan het roer van de grote Hollywoodmachine.