België sterk vertegenwoordigd op Festival van Avignon

31/03/2017

Het Festival van Avignon heeft opnieuw heel wat Belgische kunstenaars uitgenodigd om tijdens de zomer in de Zuid-Franse stad op te treden. Avignon is al 71 jaar het toneel van het grootste theaterfestival in Europa.

Van 6 tot en met 26 juli 2017 vindt voor de 71ste keer het Festival van Avignon plaats. De Zuid-Franse stad staat dan een hele maand in het teken van verschillende artistieke optredens: van statig repertoiretheater, over meeslepende dansvoorstellingen tot klassieke concerten. Elk jaar staan heel wat Belgische artiesten op het programma van het grootste Europese theaterfestival.

In 2017 zal Guy Cassiers er een stuk over de Europese vluchtelingencrisis brengen. Cassiers is door zijn eigenzinnige theatertaal al jaren een grote naam onder de Europese theatermakers. Als artistiek directeur van het Belgische Toneelhuis werd hij al meermaals internationaal bekroond. Cassiers krijgt in Avignon onder andere het gezelschap van het Antwerpse toneelspelersgezelschap STAN en de Burkinees-Belgische choreograaf Serge Aimé Coulibaly.