Banksy krijgt permanente tentoonstelling in Brussel

05/01/2023

Een nieuwe permanente tentoonstelling in Brussel belicht het werk van een van de meest spraakmakende straatkunstenaars ter wereld, Banksy.

De hoofdstad van Europa heeft veel street art, dus het is passend dat de illustere Banksy, wiens ware identiteit een mysterie blijft, op de een of andere manier wordt vertegenwoordigd.

De tentoonstelling bevindt zich in een voormalig stoffenhuis en bevat reproducties van Banksy's werk. Interessant is dat zelfs de omgeving is nagemaakt, zodat bezoekers het werk in zijn oorspronkelijke context kunnen zien.

Een team van internationale straatkunstenaars kreeg toegang tot het oude textielhuis - gelegen aan de Rue aux Laines, precies tussen Brusselse monumenten als het Sint-Katelijneplein en het De Brouckèreplein - om de tentoonstelling vorm te geven.

Als de gedachte aan een Wereld van Banksy, zoals de tentoonstelling heet, u hongerig maakt naar een cultureel uitstapje, kunt u hier tickets en meer informatie vinden.

Natuurlijk kan de World of Banksy u naar meer verlangen. Nou, je kunt nog steeds je hart ophalen aan street art door de Brusselse street artroute te volgen of door verschillende andere Belgische steden met opmerkelijke street art te bezoeken.

De tentoonstelling belooft "u op één plaats rond de wereld te leiden", een ambitie die past bij een internationale plaats als de Belgische hoofdstad.