Angèle wint MTV EMA Award

12/11/2020

Elk van haar nieuwe creaties levert de 25-jarige Brusselse muziekschrijfster, componiste en vertolkster Angèle een enorm en sleetvast succes op.

Haar recentste videoclip, Fever, begin november gelanceerd, is niet van het scherm weg te branden, want in minder dan anderhalf uur werd hij al bijna 500.000 keer bekeken.

Weinig verrassend dus dat Angèle donderdag de MTV EMA Award voor Best Belgian Act won en de andere Belgische artiesten achter zich liet: Blackwave, IBE, Lost Frequencies en OT. De MTV Europe Music Awards zijn in 1994 opgericht door MTV Europe om de beste Europese videoclips van het jaar te bekronen.

Als zuivere exponent van haar tijd, denk bijvoorbeeld aan haar hit Balance ton quoi, overstijgt Angèle de muzikale, vestimentaire, maatschappelijke of etnische tegenstellingen, net zoals Brussel, de hoofdstad van de Europese rhythm-and-blues; een nieuwe urbanpop die geen identiteit, klasse, buurt of kleuren meer hoeft op te eisen.

Coronagewijs gaat de plechtige prijsuitreiking dit jaar niet door. Volgend jaar staat Angèle wel samen met de winnaar van 2021 op het podium.