Angèle, verliefd op Brussel

27/10/2021

Binnenkort komt de vijfde bioscoopfilm van de onverschrokken Galliër Asterix uit. En, blije verrassing, de schitterende Brusselse zangeres Angèle mag de rol van Walhalla spelen. Tegelijk bezingt ze haar liefde voor haar geboortestad in Bruxelles, je t’aime, haar nieuwe single mét clip die de release eind dit jaar van haar nieuwe album aankondigt.

De vijfde film over de zo beroemde Galliërs, L’Empire du Milieu (Het Middenrijk), geregisseerd en vertolkt door Guillaume Canet, komt uit in 2022. In deze nieuwe langspeler komt de Chinese prinses Fu Yi na een staatsgreep hulp vragen in het dorp van de Onverzettelijken. De bewonderaars van onze landgenote Angèle zijn aangenaam verrast met de cast, want zij volgt er Laetitia Casta op in de rol van de mooie Walhalla.

Nog een leuke ontdekking: Angèle zingt Bruxelles, je t’aime, tu vas me manquer. De clip Angèle, amoureuse de Bruxelles dompelt ons onder in de fantasie van de zangeres, terwijl ze rondhangt, danst en feest op een surrealistische treinreis van Parijs naar Brussel. Dit pittige stukje schreeuwt, in het Frans en het Nederlands, de intense liefde uit die ze haar stad toedraagt, terwijl ze de politieke gemoederen tussen noord en zuid tracht te bedaren. Deze nieuwe single is de voorbode van een volgend album, na het fel opgemerkte Brol, goed voor dubbel diamant met wereldwijd 1,5 miljoen verkochte exemplaren en zowat twee miljard keer gestreamd.

Angèle, geëngageerd in meer dan één opzicht.