Angèle, een artieste om in het oog te houden, volgens de NYT

14/06/2019

Belgische artiesten duiken niet elke dag op in de New York Times. Het Amerikaanse blad noemt Angèle een van de Europese talenten om in het oog te houden.

De hits van Angèle scoren ver buiten de grenzen van België, want na Frankrijk loopt ze ook in de Verenigde Staten in de kijker.

De krant heeft de jonge Belgische artieste geïnterviewd en noemt haar ‘misschien wel de grootste ster van de Franstalige pop’. Ook haar recentste hit Balance ton quoi wordt geciteerd, die het Amerikaanse publiek associeert met de #MeToo-beweging. Voor haar zelf is het ‘gewoon de waarheid’, wat een vrouw voelt en haar angsten van alledag.

De NYT onderstreept naast het artistieke talent van Angèle haar invloed op haar publiek en de samenleving in het algemeen. Met haar repertoire, dat actuele thema’s aansnijdt zoals homoseksualiteit (Ta Reine), de sociale media (Victime des réseaux) en seksisme (Balance ton quoi), raakt ze een almaar groter publiek met haar luchtige en toegankelijke toon.

Als je bedenkt dat ze amper twee jaar geleden nog één keer per week optrad in een Brusselse bar, kan je wel zeggen dat ze als een komeet is omhooggeschoten.

Lees in de New York Times meer over de generatie jonge beloftevolle Europese artiesten