Andy Warhol in museum La Boverie in Luik

21/10/2020

Tot 28 februari 2021 zet expo Warhol - The American Dream Factory de carrière van deze artiest, een van de meest invloedrijke uit de 20e eeuw, in de schijnwerpers.

Dit kind van bescheiden Slowaakse immigranten, geboren op 6 augustus 1928 in Pittsburgh en gestorven op 22 februari 1987 in New York, heeft een diepe artistieke voetafdruk nagelaten. Het museum voor hedendaagse kunst van Luik nodigt u uit het epos van dit poparticoon te gaan ontdekken.

Begin jaren ’60 maakt hij zijn eerste werken, geïnspireerd op alledaagse voorwerpen, zoals voor zijn doek Campbell’s Soup Cans. Daarna volgen een reeks portretten van beroemde personen, zoals Liz Taylor, Marylin Monroe en Jackie Kennedy, gemaakt met de zeefdruktechniek om aan te tonen dat zijn provocerende en kleurrijke kunst kan worden gereproduceerd.

Het publiek in Luik kan dus genieten van zijn bekendste werk en andere zeldzame documenten van over de hele wereld. In de marge van de expo zijn ook concerten, filmvoorstellingen en thema-avonden in museum De Boverie gepland.