Ancienne Belgique en Sportpaleis bij wereldtop

04/02/2015

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert het Amerikaanse muziekblad Pollstar de top 100 van meest bezochte concertzaken ter wereld. De ranking is gebaseerd op de verkochte tickets voor muziekactiviteiten. De Belgische concertzalen Ancienne Belgique (AB) en Sportpaleis staan beiden in de top 10 binnen hun categorie.

De AB verkocht in 2013 236.768 tickets en staat daarmee, net als in 2012, op de 3e plaats in de categorie ‘Club Venues’. De lijst voor de ‘Club Venues’ wordt getrokken door House of Blues in Boston (285.975 tickets) en 9:30 Club in Washington (279.479 tickets). Dirk De Clippeleir, directeur AB, reageert tevreden op de ranking: “Het is voor de uitstraling van Vlaanderen, Brussel en België belangrijk dat de AB meedraait in de wereldtop. We geven heel wat jonge artiesten de kans om zich voor het eerst aan een groter publiek te tonen. We geven ze groeikansen en vaak zien we die artiesten dan later op de grote Belgische festivals en in zalen als de Lotto Arena en het Sportpaleis staan.”

Het Sportpaleis verkocht 741.319 tickets en behaalt daarmee de 8e plaats in de categorie ‘Arena Venues’. Nummer 1 is de O2 Arena in Londen met 2.1 miljoen tickets. Daarbovenop staan ook de Lotto Arena (plaats 86 met 161.561 verkochte tickets) en de Grenslandhallen-Ethias Arena (plaats 94 met 145.424 verkochte tickets) in de top-100 binnen de Arena Venues. Jan Van Esbroeck, directeur Sportpaleis, is trots op de 3 vermeldingen van zalen binnen de Sportpaleisgroep: “Dit bewijst nogmaals dat we op het vlak van de muziekindustrie met de wereldtop kunnen wedijveren: zowel op het vlak van festivals, technische faciliteiten als infrastructuur spelen we mee in de champion’s league. Als uitbater van drie wereld top-100 arena’s plukken wij mee de vruchten van het pionierswerk van goed werkende organisaties als de AB, waaruit onweerlegbaar blijkt dat de overheidssteun goed besteed is. Het levert een vruchtbare wisselwerking op, bijna vergelijkbaar met een publiek private samenwerking.”