Waals agentschap AWEX op beurs CES 2018

31/01/2018

Begin januari stond het Agence wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers (AWEX) op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, de grootste elektronicabeurs ter wereld voor het grote publiek. En voor het agentschap een erg belangrijke stap.

AWEX, dat volledig op export is gericht, reisde echter niet alleen af. Naast zijn officiële partner, Digital Wallonia, gingen nog veertien Waalse bedrijven mee op avontuur. De negen Waalse kmo’s en vijf start-ups, waaronder Acapela Group (Bergen), Tessares (Louvain-la-Neuve), OkiDo Play (La Louvière) en Big Boy Systems (Waver), deelden de stand met AWEX of die met Eureka Park. Ze zijn actief in heel uiteenlopende sectoren, van de digitalisering van voorwerpen over beeld(de)compressie tot domotica.

Elk jaar lokt dit internationale evenement voor nieuwe technologieën en elektronica meer journalisten, hightechfanaten en -experts uit de hele wereld. Dit eldorado van de elektronica is de ideale plek voor bedrijven en nieuwsgierigen om de nieuwe trends en industrieproducten van de toekomst te ontdekken, nieuwe  partners te ontmoeten en zich in de kijker te werken.

Doel bereikt voor AWEX en de Waalse bedrijven, die een sterker imago en meer zichtbaarheid nastreven, internationaal en op de Amerikaanse markt, maar vooral en in de eerste plaats in België zelf. Na een eerste mislukte poging in 2007 is de deelname van AWEX aan CES nu een flinke opsteker. Zijn knowhow lijkt almaar meer de aandacht te trekken.