Visueel spektakel op Eurovisiesongfestival 2021 in handen van Belgisch bedrijf

21/05/2021

De Belgische kmo Visual Solutions uit het Vlaams-Brabantse Hoeilaart mag het visuele spektakel van het 65e Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam verzorgen.

Aan het roer in concertzaal Ahoy staat Jo Pauly, sinds 2005 zaakvoerder van het audiovisuele bedrijf, die voor zijn grootste productie qua kijkcijfers ooit kan rekenen op de steun van drie freelancers van wereldnaam. Het werk vergt uiterste precisie, want elk land en elk lied heeft zijn eigen visuele kracht en wil die perfect getimed en tot in de kleinste details nauwgezet uitgespeeld zien.

 

Het is geen toeval dat de festivalorganisatoren voor Visual Solutions gekozen hebben. Het bedrijf is lang geen onbekende in kringen van audiovisueel spektakel, want het kreeg wereldwijd al meerdere grote projecten toegewezen. Zoals plechtige prijsuitreikingen en grote evenementen in Dubai, Qatar en Saudi-Arabië. Zo deed het ook de beeldprojectie op een cultuurgebouw van de Saudische oliemaatschappij Aramco, organiseerde het modedefilés in Milaan en New York en mag het vaak de wereldpremière van nieuwe Mercedes-Benz-modellen opluisteren, van Shanghai tot Kaapstad.

 

Met Hooverphonic en Visual Solutions trekt België de aandacht op het Eurovisiesongfestival.