Uw festivalbandje komt waarschijnlijk van Orakel

29/07/2019

Drankmunten en –bonnetjes, badges, startnummers voor sportwedstrijden, signalisatieborden, sleutelkoorden … voor festivals, ziekenhuizen, sportclubs en zelfs voor de Olympische Spelen. Allemaal benodigdheden waarvoor je bij kmo Orakel in het Kempische Retie moet zijn.

 

In 1996 werd Orakel opgericht. Het begon aan zijn zegetocht met de productie en export naar overal in Europa van polsbandjes voor op festivals, destijds een nieuwigheid. In zijn huidige productengamma springen de consumptiemunten eruit, liefst 78 miljoen stuks per jaar, wat het bedrijf wereldleider maakt in dat domein. Het traditionele plastic ruimt sinds enkele jaren almaar meer het veld voor milieuvriendelijke gerecycleerde materialen, zoals zetmeel van aardappelschillen, visnetten, petflessen en houtafval. En duurzaamheid is meer dan ooit het leidmotief. Terwijl nu 30% gerecycleerd is, mikt Orakel tegen 2020 op bijna 100% producten vervaardigd uit bioafbreekbare of gerecycleerde materialen. Er wordt luidop gedroomd van ecovinylbandjes, eventueel bamboepolsbandjes, volledig papieren drankbekers – dus zonder dat laagje plastic dat er nu nog aan zit.

 

De sterke troeven van Orakel zijn, naast milieu- en klantvriendelijkheid, het uitgebreide kantoren- en forse exportnetwerk, de webwinkel en het feit dat de winsten volledig worden geherinvesteerd, zodat er altijd marge is voor nieuwe machines en technologieën.