Twee Belgen laten Britse kroonjuwelen zweven

09/06/2022

In zijn gravity window in de etalage van Sotheby’s laat het Luikse bedrijf Levita 17 tiara’s, die hebben toebehoord aan de Europese koninklijke families, in levitatie bewonderen.

Twee Luikenaars, Clément Kerstenne en Philippe Bougard, de oprichters van Levita, liggen aan de basis van deze technisch verbluffende krachttoer. Ze werkten anderhalf jaar aan hun eerste vitrine om zwevende voorwerpen te populariseren. En sinds eind 2019 is de service van beide ‘tovenaars’ zeer gewild door bedrijven uit de luxe-industrie.

Het succes overtuigt des te meer omdat nog geen jaar terug deze Belgische innovatie als een van de weinige omarmd werd door de incubator van het reuzeluxeconcern LVHM. Zo’n hefboom opent thans de deuren van ‘s werelds grootste huizen om in hun befaamde gravity windows nog meer recht te doen aan hun kostbaarste artikels.

Geen wonder dus dat Sotheby’s, het beroemde veilinghuis gespecialiseerd in kunstwerken, Levita in de arm neemt voor de tentoonstelling van 17 tiara’s, waarvan sommige toebehoorden aan de Britse koninklijke familie in het kader van het jubileumfeest van koningin Elizabeth II.

Momenteel kan je die onschatbare juwelen, die gedragen zijn door koningin Mary, koningin Elizabeth II en prinses Diana, vanuit alle mogelijke hoeken letterlijk in gewichtloosheid zien zweven in hun glazen kast.

Wedden dat het innovatieve Belgische bedrijf nog wel met andere toepassingen voor de dag komt?