Toptennissers zweren bij Vlaamse snaren

06/06/2019

Luxilon, een samentrekking van ‘luxe’ en ‘nylon’, produceert al ruim 20 jaar hoogkwalitatieve en hoogtechnologische tennissnaren.

De wereldtoppers kiezen resoluut voor het familiebedrijf uit het Vlaamse Wijnegem om hun rackets te besnaren. Gustavo Kuerten, Roger Federer, de zussen Venus en Serena Williams, Simona Halep, David Goffin, Elise Mertens, Rafael  Nadal … noem maar op.

Allroundtennissers maar ook spelers die graag met kracht spelen of houden van controle en balgevoel, zijn uitermate geschikt om gebruik te maken van de snaren van Luxilon. Elk type speler zijn eigen snaar, zou je kunnen zeggen. Het product heeft dan ook verbazingwekkende eigenschappen: ze verschuiven niet zodra ze zijn opgespannen, zijn erg duurzaam, van een stabiele kwaliteit en bieden uniek spelcomfort.

In 1959 richtte Leo Van Malderen Luxilion Industries & C° op. Aanvankelijk produceerde het garen voor de textielsector en voor medische toepassingen. In 1991 komt zijn zoon, Nico, aan het hoofd. Na een brand in 1997 verrijst een volledig nieuw bedrijf uit de as, met de meest recente apparatuur en technologie. De jaren daarna worden nieuwe investeringen gedaan, systematisch nieuwe producten ontwikkeld en gepatenteerd en extra personeel in dienst genomen. Met het bekende resultaat.