Techniek voor botregeneratie geëxporteerd naar Azië

09/10/2020

Dankzij een nieuw partnerschap ontwikkelt en commercialiseert Bone Therapeutics zijn innovatieve techniek voor botregeneratie naar China en Zuidoost-Azië.

Bone Therapeutics is een biotechbedrijf uit Gosselies (regio Charleroi) gespecialiseerd in botceltherapie. Het mikt op botregeneratie door ongedifferentieerde stamcellen om te zetten in zogeheten osteoblasten, of botvormende cellen. Zo tracht men te vermijden dat door dit type van regeneratieve cellen in te brengen patiënten een invasieve operatie moeten ondergaan.

Zijn nieuwe partnerschap met twee bedrijven (Link Health en Pregene) opent voor Bone Therapeutics de weg naar de Aziatische markten van China (Hongkong en Macau inbegrepen), Taiwan, Singapore, Zuid-Korea en Thailand. Het contract, goed voor 55 miljoen euro, slaat meer bepaald op het op de markt brengen van de ALLOB-technologie, een allogeen en

gebruiksklaar botceltherapieplatform (tussen twee genetisch verschillende individu’s van eenzelfde soort).

Het bedrijf uit de streek van Charleroi commercialiseert zijn technologie al in de Verenigde Staten en is vast van plan wereldwijd te groeien.