Sonaca versterkt de banden met productieafdeling in Noord-Amerika

03/05/2018

Het aandeel van Belgische multinationals stijgt op de wereldmarkt. Een goed voorbeeld is Sonaca. Door de overname van LMI Aerospace heeft het bedrijf zijn positie verzekerd op het Noord-Amerikaanse continent.

Sonaca is een Belgische multinational die actief is in de luchtvaartsector. De hoofdvestiging ligt in het Waalse Gosselies. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling, fabricage en assemblage van luchtvaartstructuren voor civiele en militaire markten. Sonaca Group staat bekend voor de productie van vooruitstrevende en complexe onderdelen. Het bedrijf heeft productie-eenheden in China, Roemenië, Brazilië en Canada.

Het Belgische koningspaar bracht tijdens het staatsbezoek in Canada in maart 2018 een bezoek aan de productieafdeling van Sonaca die gevestigd is in Montreal. Deze vestiging is een grote leverancier van luchtvaartonderdelen op de Amerikaanse markt.

Onlangs vergrootte de multinational zijn invloed op deze markt nog door LMI Aerospace over te nemen en zo de band met Noord-Amerika te versterken. Hiervoor won Sonaca de Company of the Year Award van Belcham, de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel. Dit is een prijs voor bedrijven die een eigen plaats verworven hebben op de Amerikaanse markt. Door de overname van LMI Aerospace is de Sonaca Group een wereldleider in het ontwikkelen van complexe vliegtuigonderdelen.