Solvay ontwikkelt weefsels met antibacteriële werking

16/10/2020

Nieuwe technologieën ontwikkeld door de chemiegroep Solvay leveren mogelijk textiel op dat een brede waaier aan ziekten, zoals covid 19, blokkeert.

Chemiegroep Solvay, die al meer dan 150 jaar zijn hoofdzetel in Brussel heeft, stelt ruim 24.100 mensen tewerk in 64 landen wereldwijd. Zijn

onderzoekscentrum in Brazilië heeft nu een product ontwikkeld dat alle bacteriële en virale besmettingen tegenhoudt.

Concreet: als dat product (een nieuw polymeer) bij de fabricage van nylondraad (polyamide) wordt gebruikt, verkrijgt men een soort textiel waarop tal van ziekten, zoals corona, totaal geen vat hebben. Dit nieuwe soort textiel zou zijn eigenschappen zijn hele levensduur behouden en zelfs na vele wasbeurten nog even efficiënt blijven.

CEO van de Solvaygroep Ilham Kadri: ‘Door de coronapandemie zijn we ons gaan afvragen hoe we onze expertise en productiecapaciteit kunnen inzetten in de strijd tegen de verspreiding van covid 19.’

Je kan die weefsels van een nieuwe generatie voor vele doeleinden gebruiken, om bijvoorbeeld de zetels van onze bussen en auto’s te stofferen of om mondmaskers en beschermkledij voor het ziekenhuispersoneel van te maken.

Daarnaast werkt de Solvaygroep aan een technologie met een landurige microbiële werking die geschikt is voor allerlei oppervlakken, zoals polycarbonaat, glas en metaal.