Solvay gaat in zee met Taiwanees bedrijf

02/09/2021

Shinsol Advanced Chemicals heet de joint venture die de Belgische chemiegroep en zijn Taiwanese collega Shinkong hebben opgericht voor de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige waterstofperoxide voor elektronica om te kunnen voldoen aan de sterk groeiende vraag naar halfgeleiders in het land.

Het Aziatische continent ligt voorop in de wedloop om halfgeleiders. Van zijn kant is Solvay geen aankomeling in dat domein, want de Belgische groep heeft meerdere gespecialiseerde fabrieken, in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

 

Halfgeleiders zijn onmisbare componenten voor de productie van IT-materiaal, met name geconnecteerde toestellen. Ze worden vooral gebruikt bij de schoonmaak en het branden in de fabricage van halfgeleiderchips. Door hun elektrische eigenschappen zijn ze tegelijk geleider (zoals metalen) en isolator.

 

De halfgeleidermarkt heeft de wind over de hele wereld mee. Trouwens, er is een wereldwijd tekort aan elektronische componenten die nodig zijn om chips te produceren en die in voertuigen, smartphones, spelcomputers en tal van andere apparaten zitten. De joint venture van Solvay en Shinkong mikt vanaf 2023 op een jaarproductie van 30.000 ton waterstofperoxide