Slide, laptop met drie schermen: drievoudig innovatief

20/01/2022

Thuiswerken heeft met de coronapandemie vleugels gekregen en een stijgende verkoop van laptops gaat daarmee hand aan hand. Maar echt comfortabel en prestatiegericht multitasken vereist dat je extra beeldschermen kunt aansluiten. Hier komt de jonge start-up Portabl uit het Henegouwse Gerpinnes met een drievoudige oplossing voor de dag.

Chinese bedrijven brachten eerder al laptops met extra schermen op de markt. Maar met zijn Slide-technologie breidt Portabl het gebruiksgemak en de mogelijkheden aanzienlijk uit. Zo is het systeem compatibel met alle laptops en tablets van 10 tot 17 inch en werken beide schermen van 13,3 inch op de besturingssystemen MacOs, Windows, Ubuntu en zelfs Android. Ook het frequente probleem van overtollige bedrading is van de baan, want Portabl is er als eerste in geslaagd de gegevens van het videosignaal en de voeding door één enkele USB-aansluiting te verzenden. Tot slot glijden de amper 6 mm dikke schermen soepel over een railsysteem. Ze zijn zo aan de achterzijde van het hoofdscherm bevestigd. Doordat er geen kabels in de weg zitten, kan je ze in allerlei gewenste standen opstellen. Zelfs in een driehoek, zodat meerdere personen rond de vergadertafel tegelijk hetzelfde beeld te zien krijgen.

 

Portabl blikt hoopvol vooruit. Het verwacht binnenkort 16.500 Slides te verkopen, waarvan de helft in de VS, ongeveer evenveel aan bedrijven als aan particulieren. En wie weet zit er een samenwerking aan te komen met grote producenten?