Prins Albertfonds reikt diploma’s uit aan jonge Belgen

31/05/2018

Het Prins Albertfonds heeft vorige maand diploma’s uitgereikt aan 26 jonge Belgen die via het fonds in opdracht van een Belgisch bedrijf in het buitenland gingen werken.

De twintigers mochten een jaar lang een buitenlands project uitwerken voor een Belgisch bedrijf of een bedrijf waarvan de hoofdzetel in België gevestigd is. Ze werden geselecteerd op basis van hun potentieel om later bedrijfsleider te worden van een Belgische multinational. Dankzij het Prins Albertfonds, een non-profitorganisatie onder het beheer van de Koning Boudewijnstichting, kregen ze de kans om een interessante buitenlandse ervaring mee te pikken.

Het project is een win-winsituatie voor beide partijen. Enerzijds kunnen de jonge talenten ervaring in het vak opdoen en ontwikkelen ze een internationale mentaliteit, anderzijds kunnen bedrijfsleiders op die manier testen of een buitenlands parcours wel geschikt is voor hun onderneming.

Prins Lorenz van België heeft eigenhandig de diploma’s uitgereikt. In totaal gaf het Prins Albertfonds sinds 1984 al aan 418 jonge Belgen deze buitenkans. Volgend jaar zal het fonds de Europese grenzen overschrijden en krijgen de deelnemers de kans om over de hele wereld projecten uit te voeren.