Nieuwe Belgische wolkenkrabber komt eraan in Dubai

28/01/2019

Besix heeft een contract binnengehaald voor de bouw van een zoveelste megatoren in Dubai. De wolkenkrabber, die 330 meter hoog moet worden, komt in de nieuwe wijk Uptown Dubai.

Het gebouw van 78 verdiepingen, Uptown Tower genoemd, wordt opgetrokken vanaf begin juli 2019. Je zal er een prachtig uitzicht over de zeeboulevard en het stadssilhouet hebben.

Projectleider is Besix, het grootste Belgische bouwbedrijf, dat al ruim 50 jaar actief is in Dubai. Het bouwde er onder meer de beroemde Burj Khalifa, met 830 meter de hoogste toren ter wereld.

De Uptown Tower werd ontworpen door het bekende architectenbureau Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, dat kiest voor duurzaamheid en energiezuinigheid. De megatoren, met LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design), krijgt een multiforme glazen voorgevel waar natuurlijk licht doorheen valt dat de binnenruimten verlicht. Er komen een luxehotel, winkelpanden, flats en een gezondheids- en wellnesscentrum.

De Uptown Tower, de eerste van een toekomstig complex van zeven torens, wordt in 2020 ingewijd in het nieuwe opkomende district Uptown Dubai.

Er verrijst dus een nieuw en veelbelovend staaltje Belgische architectuur in de belangrijkste stad van de Verenigde Arabische Emiraten.