Minder dan 1,5 m van elkaar? Maggy waarschuwt!

22/10/2020

Corona is vreselijk maar maakt ook inventief. Met een mobiel en draagbaar toestelletje, amper zo groot als een luciferdoosje, van de piepjonge Antwerpse start-up Maggy weet u voortaan of u zich aan de afstandsregels houdt.

Het apparaat gaat trillen wanneer het op minder dan 1,50 m van een andere Maggy komt. Hoe meer apparaten in de ruimte circuleren, hoe beter het bluetoothsysteempje werkt. Het is dus uitermate geschikt op de werkvloer, in musea, dierentuinen … plekken waar veel mensen dicht bijeen zijn.

 

Helemaal nieuw is het concept niet. Andere bedrijven brachten eerder al soortgelijke apparaten uit. Maar Maggy onderscheidt zich van zijn voorlopers door de bluetoothtechnologie, die tot op 15 cm nauwkeurig meet, en door zijn zachte prijs van amper € 40. Daarvoor werkt Maggy samen met Silicon Labs, een Amerikaanse specialist in bluetooth en het Internet der Dingen (IdD), dat op de technologiebeurs Nasdaq noteert.

 

Het prototype van Maggy won zelfs de hackathon 2020 van de Europese Commissie op het vlak van bedrijfscontinuïteit. Daarop volgde een grondige test in een productie- én werkomgeving en intussen zijn al ettelijke tienduizenden exemplaren gemaakt. Naast interesse op de Belgische, Europese en Amerikaanse markt, lonken met name ook het Midden-Oosten en Turkije naar dit waarschuwingssysteem voor coronaveilig gedrag. En wanneer we het virus bij zijn nekvel hebben, kan Maggy ook in andere sectoren zijn nut bewijzen, zoals in de logistiek, de landbouw …