Marcolini krijgt er 10 nieuwe winkels bij

08/06/2018

Na China, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten opent de beroemde Brusselse chocolatier Marcolini nu 10 nieuwe winkels, waaronder een eerste in Dubai.

Pierre Marcolini bouwt verder aan zijn internationale carrière. Dankzij een crowdlendinggactie kon de chocolatier maar liefst 1 miljoen euro ophalen bij meer dan 300 investeerders in slechts 48 uur tijd. Het bedrijf zal met dat geld 10 nieuwe verkooppunten openen. Het gaat om twee winkels in Brussels Airport, een eerste winkel in Dubai en bijkomende winkels in Frankrijk, Italië en Spanje. Na de uitbreiding zal Marcolini wereldwijd beschikken over 30 verkooppunten.

Crowdfunding kennen we allemaal, maar crowdlending staat in België nog in de kinderschoenen.  Het is zowat de professionele broer van de particuliere financiering. Via crowdlending lenen particuliere investeerders aan een bedrijf. Investeerders krijgen hun geleend bedrag plus de rente terug, na een vooraf afgesproken periode en tegen een vastgelegde rentevoet. “Het idee van participatieve financiering, die voor iedereen toegankelijk is, beviel me erg omdat mijn vak in de eerste plaats een menselijk avontuur is”, zegt Marcolini.