Linedock wint twee prijzen op CES

16/01/2020

Het Belgische bedrijf Linedock liep in de kijker op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, de belangrijkste beurs voor innovatie en elektronica. Op de editie 2020 is het beloond met twee prijzen voor zijn producten in de categorie Mac Tech.

Linedock is een start-up uit Villers-la-Ville, opgericht door Nancy de Fays en Quentin Malgaud. Dankzij investeerders en crowdfunding kregen hun projecten gestalte; ze hebben al twee miljoen dollar opgehaald.

Nadat Limedock voor de MacBook Pro 13 inch een docking station ontwikkelde voor gegevensopslag en het mogelijk maakte tegelijk meerdere apparaten op te laden via diverse USB-poorten brengt het bedrijf dit jaar een nieuw oplaadstation voor MacBook 15 en 16 Pro op de markt!

De troef van hun product: het lijkt op een externe batterij onder de laptop met een SSD-opslagsysteem (maakt gebruikt van geheugenchips) dat zo de opslagcapaciteit van de pc verhoogt met 1 extra terabyte (TB). Je kan ook andere apparaten aansluiten op dit ankerstation via 10 poorten (USB-C, HDMI, UHS-II en USB-A). Kwaliteits- en stijlvol, maar vooral erg handig.

Dankzij deze eigenschappen werd Linedock tot tweemaal toe beloond voor zijn innovaties in Apple-producten voor het grote publiek.

Deze internationale erkenning komt de commerciële ambities van de Belgische start-up goed uit, zoals Quentin Malgaud het stelt: ‘Onze doelstelling is uiteraard op termijn in de Apple Store te liggen. Hier kunnen we dus nieuwe contacten leggen en goede partners vinden bij de pro’s.’