Liege Airport nieuwe logistieke draaischijf van WGO

17/04/2020

In haar strijd tegen de coronapandemie koos de Wereldgezondheidsorganisatie voor de luchthaven van Luik, naast zeven andere elders in de wereld. Voor het Europese continent wordt België de logistieke draaischijf om het nodige medische materiaal aan het zorgpersoneel te verstrekken.

Vanaf de luchthaven van Luik gaan maandelijks zowat 100 miljoen medische maskers en handschoenen, 25 miljoen beademingstoestellen, blouses en hoofdkappen en 2,5 miljoen testkits worden bezorgd, voorspelt WGO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus. Maar nu al weet men dat ook ander medisch materiaal via Luik aan ziekenhuizen zou moeten worden geleverd in hun strijd tegen het virus.

CEO van Liege Airport, Luc Partoune, stelt dat de WGO voor Luik kiest ‘omdat wij de klok rond operationeel zijn - een zeldzaamheid –, voor onze verwerkingscapaciteit, uitstekende geografische ligging en tot slot ons dichte netwerk aan verbindingen.’

De zeven andere logistieke hubs zijn in Zuid-Afrika, China, de Verenigde Arabische Emiraten, Ethiopië, Ghana, Maleisië en Panama.