Le Pain Quotidien opende eerste restaurant in Hong Kong

29/03/2016

De Belgische bakkerij Le Pain Quotidien opende in maart 2016 een eerste vestiging in Hong Kong. Le Pain Quotidien heeft al meer dan 235 restaurants in 18 landen. Het restaurant in Hong Kong zal de derde vestiging zijn in Azië na India en Japan. Le Pain Quotidien gaat uit van een eenvoudige filosofie van goed eten dat gedeeld wordt met goed gezelschap aan een gemeenschappelijke tafel.

Le Pain Quotidien werkt samen met de groep van restaurants ‘Dining Concepts’ om de Aziatische markt te betreden. Hun bedoeling is om rondom de stad verschillende vestigingen te open, de eerste zal zich bevinden in het splinternieuwe Avenue complex in Wan Chai en in de tweede helft van het jaar volgt nog een andere vestiging.

De filosofie van Le Pain Quotidien wordt belichaamd door de vele grote tafels en de eenvoudige, heerlijke voeding voor het ontbijt, de lunch en het avondmaal. Le Pain Quotidien gebruikt zoveel mogelijk organische ingrediënten met een menu van soep, salades, karakteristieke boterhammen, huisgemaakte koeken en artisanale broden.

Alain Coumont richtte de keten op in oktober 1990 in Brussel. Als jonge chef was hij ontevreden met de kwaliteit van het brood in de stad waardoor hij zijn eigen brood begon te maken op basis van recepten uit zijn kindertijd. Binnen enkele maanden had hij een keten van 10 winkels en in 1997 breidde de keten uit naar de VS.