Iopool, zwembad met app-ondersteuning op CES

24/01/2020

Iopool is een Luiks bedrijf dat sondes met app-ondersteuning voor zwembaden verkoopt. Het heeft een 150-tal actieve klanten in België en Frankrijk en hoopt op het salon in de eerste jaarhelft van 2020 de Amerikaanse markt te veroveren.

Deze jonge start-up komt op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zijn product voorstellen, een app waarmee men zelf via de smartphone zijn zwembad kan beheren.

Zwembaden onderhouden is soms lastig. Er kunnen snel problemen opdruiken, zoals overmatig elektriciteitsverbruik, groen water of te veel chloor, wat erg schadelijk is voor de gezondheid.

Met de sonde met app-ondersteuning kan de klant zelf zijn zwembad beheren! Het principe is eenvoudig: de sonde in het zwembad meet geregeld een reeks parameters, zoals het desinfecterend vermogen van het water of de temperatuur. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar de app, die een reeks aanbevelingen opstelt voor het onderhoud van uw zwembad. Zo kunt u met uw smartphone de nodige onderhoudsproducten bestellen

Met dit systeem, dat een goede waterkwaliteit garandeert, wil Iopool over de gezondheid van zijn klanten waken. De sonde wordt momenteel ook klaargestoomd om in de toekomst de aanwezigheid van ongewenste gasten te detecteren en zo maximale veiligheid te garanderen!