Imec, eerste Europese incubator

28/11/2019

Imec, gevestigd in de regio Leuven, is uitgegroeid tot een wereldwijd erkend onderzoekscentrum gespecialiseerd in nanotechnologie en de ontwikkeling van elektronische chips. Met al z’n ervaring steunt het sinds enkele jaren startende bedrijven. Volgens UBI Global de best gerangschikte accelerator.

World Benchmark Study (UBI) screent ruim 1.500 programma’s overal in de wereld op ruim 50 parameters. De eindrangschikking weerspiegelt de globale impact van elk programma op de oprichting en ontwikkeling van start-ups.

 ‘We zijn erg vereerd dat UBI Global ons erkent als een van de beste universiteitsincubatoren’, zei imec.istart program manager Sven De Cleyn, toen bekend werd dat ze 5e staan in de wereldtop (1e in Europa). ‘We proberen continu ons programma te optimaliseren en zijn trots dat, sinds de vorige ranking, heel wat van onze imec.istart-bedrijven fors gegroeid zijn, zowel lokaal als in het buitenland.’

Momenteel mogen zich al een zestigtal bedrijven made in Imec noemen. Die trend versnelt zelfs sinds twee jaar terug een team van een klein tiental mensen is opgericht dat zich uitsluitend erop toelegt nog meer nieuwe projecten uit de grond te stampen. Maar meer dan op ‘gewone’ levensvatbare bedrijven mikt Imec op de ondersteuning van de grote spelers van morgen op het vlak van nanotechnologie. ‘We werken vandaag aan meerdere projecten die morgen mogelijk uitgroeien tot eenhoornen’, doet Olivier Rousseaux, een andere program manager, er nog een schepje bovenop.